Waar denk je aan bij Domotica

Als u denkt aan domotica, zijn comfort en gebruiksgemak waarschijnlijk de eerste termen die in u opkomen. Maar wist u dat domotica ook denkt aan het milieu, uw veiligheid, uw energiekosten en zelfs uw toekomst?

Domotica zorgt voor meer comfort

Comfort is waarschijnlijk het meest voor de hand liggende voordeel van domotica. Een modern gebouw is een ingewikkeld geheel van systemen: verluchting, koeling, verwarming, veiligheid en communicatie zijn maar een paar voorbeelden.

Met domotica maakt u de bediening van al deze systemen veel eenvoudiger en razendsnel.

Domotica maakt uw woning en bedrijf veiliger

It’s better to be safe then sorry, zegt het bekende Engelse spreekwoord. En inderdaad: uzelf, uw woning en bedrijf beveiligen is een kwestie van gezond verstand. U begint natuurlijk het best bij de basis: een uitstekende fysieke beveiliging installeren, zoals inbraakveilige ramen en sloten. Maar ook elektronische beveiliging is in veel gevallen een must, en zelfs een paniekkamer (panic room) behoort tot de mogelijkheden.

Wist u trouwens dat uw alarmsysteem nog veel beter werkt als u het laat communiceren met een domoticasysteem? Zo krijgt u al een waarschuwing voor de inbreker (of ongewenste bezoeker) uw woning of bedrijf betreedt. De achterdeur vergeten af te sluiten? Geen probleem, Uw domoticasysteem heeft hieraan gedacht.

Met domotica bespaart u energie en geld

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is domotica absoluut geen energieverslinder, net integendeel. Een domoticasysteem helpt u omspaarzamer om te springen met energie, - en dus ook met uw energiebudget - zonder dat u ook maar iets aan comfort hoeft in te boeten.

Met domotica woont u toekomstgericht

Een verrassend voordeel van domotica, is dat het systeem heel flexibel en toekomstgericht is. U kunt de functies van een domoticasysteem heel eenvoudig aanpassen aan de levensfase waarin u zich bevindt. Een gezin met jonge kinderen heeft bijvoorbeeld heel andere behoeftes dan een gezin waarbij de kinderen door de week op kot verblijven, en er dus bijvoorbeeld geen verwarming nodig is in hun slaapkamers.

Domotica helpt u ook om langer zelfstandig in uw eigen woning te blijven wonen, op latere leeftijd. Alleen de programmering aanpassen volstaat om uw oude dag uiterst comfortabel door te brengen in de vertrouwde omgeving van uw eigen huis.